Laserdesign logo
pyramid multimedia lasershowWhat's a multimedia show?

A memory for the senses…Ένα multimedia show είναι αυτό που μπορεί να αποτελέσει, από απόψεως εικαστικού και ηχητικού περιεχομένου, είτε το σύνολο μιας εκδήλωσης, είτε ένα ξεχωριστό μέρος αυτής. Όπως δηλώνει ο όρος από μόνος του, πρόκειται για ένα θέαμα, που σκοπό του έχει να εντυπωσιάσει τους θεατές, ...

more...

ILDA
homepageemail   Choose your viewing language
multimedia show
Τι είναι ένα multimedia Laser show;

Multimedia showA memory for the senses…
Ένα multimedia show είναι αυτό που μπορεί να αποτελέσει, από απόψεως εικαστικού και ηχητικού περιεχομένου, είτε το σύνολο μιας εκδήλωσης, είτε ένα ξεχωριστό μέρος αυτής. Όπως δηλώνει ο όρος από μόνος του, πρόκειται για ένα θέαμα, που σκοπό του έχει να εντυπωσιάσει τους θεατές, με τη χρήση πολλών μέσων. Στη σημερινή εποχή τα μέσα που συνθέτουν ένα multimedia show ποικίλλουν όσο ποτέ στο παρελθόν, καθώς η τεχνολογία με τα βήματα προόδου που έκανε προσφέρει πλέον πολλά περισσότερα. Κάτι τέτοιο αυτόματα μεταφράζεται σε επιπρόσθετες δυνατότητες και λύσεις που μπορούν να παρασχεθούν στη παραγωγή μιας εκδήλωσης, αλλά το σημαντικότερο είναι η μείωση των περιορισμών που υπάρχουν στο δημιουργικό κομμάτι, εφόσον πλέον η φαντασία και οι ιδέες που πηγάζουν από αυτή αποτελούν το ουσιαστικό όριο και όχι η εφικτότητα της υλοποιησής τους.

Get the Flash Player to see this player.

Combining mediums…
Βασική αρχή για ένα επιτυχημένο multimedia show είναι η σωστή χρήση των μέσων με γνώμονα το μεταξύ τους «πάντρεμα». Στις παραγωγές της η Laser Design έχει συνδυάσει μέχρι σήμερα βίντεο και laser γραφικά, βίντεο και laser ψηφιακά εφέ, σε μία ή και παραπάνω οθόνες ταυτόχρονα, και σε απλές οθόνες αλλά και σε οθόνες νερού, με μουσική επένδυση προεπιλεγμένη ή ακόμα και ζωντανή, όπως επίσης και τη χρήση πυροτεχνημάτων, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κι αυτά συγχρονισμένα πάνω στη μουσική. Όλα αυτά αποτελούν άμεσα μια πλειάδα στοιχείων που δημιουργούν επιλεκτικά ή ακόμα και όλα μαζί την τελική μορφή ενός multimedia show.

What is the concept?
Όπως για τον κινηματογράφο το Α και το Ω είναι το σενάριο έτσι και στην παραγωγή ενός show ο πυρήνας του είναι το concept αυτού. Δίχως concept δεν μπορεί να δημιουργηθεί καμμία εκδήλωση. Αποτελεί μάλιστα και τον σημαντικότερο παράγοντα της επιτυχίας της, αφού φιλοσοφία μας είναι πως όσο εντυπωσιακά αποτελέσματα και να έχει η χρήση νέων και πρωτοπόρων τεχνολογιών αυτό που θα κάνει αξιομνημόνευτο και επιτυχημένο ένα show είναι το νόημα αυτού και η σωστή παρουσίαση του εκάστοτε concept. Ο συνδυασμός πρωτότυπης ιδέας με καινοτόμες τεχνολογίες είναι αυτός που έχει αποτελέσματα και όχι η μεμονωμένη επίτευξη ενός εκ των δύο στοιχείων.

No Music, No Show…
Μετά τη σύλληψη της αρχικής ιδέας γράφεται ένα σενάριο, όπου αναπτύσσεται μέσα σε αυτό λεπτομερώς όλο το εικαστικό μέρος σε συνδυασμό πάντα με την ταυτόχρονη ή πρότερη επιλογή της μουσικής επένδυσης του show. Η μουσική είναι ο μοναδικός παράγοντας που έχει τόση καθοριστική σημασία αφού πάνω της χτίζεται όλο το σενάριο και προσαρμόζεται όλο το concept. Καθορίζει επίσης το αν μπορούν να εφαρμοστούν ή όχι όλες οι επιπρόσθετες ιδέες που γεννάει αυτή. Ουσιαστικά η μουσική είναι εκείνη που ορίζει την ίδια στιγμή την πλήρη μορφή του σεναρίου, την πολυπλοκότητα αυτού, αλλά κυρίως το επιτυχημένο ή μη πάντρεμα ήχου και εικόνας με την αρχική ιδέα.


In the mind of the artist…
Στη διαδικασία παραγωγής ενός multimedia show αυτό που έπεται όλων είναι η δημιουργία όλου του εικαστικού μέρους. Τα γραφικά δημιουργούνται με γνώμονα το ύφος που χρειάζεται να έχει το εκάστοτε show, και φυσικά σύμφωνα με όσα προστάζει το concept, ώστε να αναπτύξουν το μήνυμα και το στόχο της εκδήλωσης με τρόπο εντυπωσιακό αλλά και καλαίσθητο. Είτε μιλάμε για 2d είτε 3d γραφικά, ουσιαστικά κάθε φορά γίνεται και η ανάλογη επιλογή για το ποιο είδος γραφικού χρειάζεται να φτιαχτεί με ποια από τις 2 τεχνικές, έχοντας πάντα υπόψιν μας την αισθητική του τελικού αποτελέσματος. Πρόκειται για μια επίπονη όσο και χρονοβόρα διαδικασία καθώς απαιτείται συνεχές brainstorming μεταξύ των animators και του δημιουργού του λεπτομερούς σεναρίου για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό εικαστικά αποτέλεσμα.

Let the games begin…
Το τελικό αποτέλεσμα ενός multimedia show είναι να αποτελεί την ατραξιόν οποιοδήποτε event. Όταν όλες οι προυποθέσεις για μια τέτοια παραγωγή πληρούνται τότε το αποτέλεσμα έχει πάντοτε το κοινό παρονομαστή, του οτι εντυπωσιάζει οποιοδήποτε κοινό, μυημένο και μη στην παρακολούθηση multimedia θεαμάτων, αφού ποτέ κανένα event δεν είναι ίδιο. Κάθε εκδήλωση, κάθε show, κρύβει από πίσω της και μια νέα ιδέα, ένα καινούριο concept.

Στο τρέηλερ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από μια ευρεία γκάμα multimedia shows που κάναμε για τους πελάτες μας και να πάρετε μια virtual γεύση του τι είναι τελικά ένα show τέτοιου τύπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την υπηρεσία μας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

multimedia perfection